Nyårs städning

Har inget att skriva om. Tja vi nyårs städar, här ser det inte riktigt klokt ut. Och imorgon får vi ju gäster.
Vi var ute och åkte skidor med Taj imorse också.
Och så har jag kommit till mer än hälften på fatta eld. Den är så bra!!!

Snygg stövlarna!!

Som jag tjatat om de men här kommer de slutligen:

De här kunde jag faktiskt gå i (jag springer då i alla fall inåt och jag tror inte dirket det gör det lättare att gå i högklackat) och inte bara det, de var sköna att gå i. Och jag tycker då inte de var fula heller!

Vi köpte ju en ny säng till Taj också, jag tycker han ser ut att trivas!

Riktigt skönt!
Nu ska jag fortsätta ed Hungerspelen; fata eld. Den är hur spännande och bra som helst!!!


Ut med Taj

Nu ska jag ut med Taj och Pappa, får ta bilderna senare...

På staaan

Idag var jag på stan. Jag och Petter for ner på stan medan mamma var ute med Taj. Sen fick Petter hänga med på ett antal skoaffärer. Han hade nog inte något kul, fast det hade jag! =P
När mamma kommit och vi ätit gick jag och velade ett tag medan de uträttade några andra ärenden.
Tillslut valde jag ett par fina, sköna stövlar.
Jag lägger ut bilder sen.

Sen hittade vi en söt säng till Taj! det ser ut som en soffa ♥ Men det är så svårt att hitta fina sängar åt stora hundar, det är lättare för små.

God fortsättning!

Stövel förslag?

Nu måste jag sova, eftersom jag övernattat med handbolls laget (som är fullt av härliga, sociala tjejer) kan man inte direkt räkna med full skönhets sömn. Jag kan knappt hålla ögonen öppna nu faktiskt.

Imorgon ska jag och mamma på stan. Jag ska kolla om jag hittar några snygga stövlar!!♥
Någon som har något tips var jag ska kolla på stövlar??

Natti natti!

Jag är helt omöjlig!!!!

Igår var det ju träning och övernattning. Jag värmde upp med att cykla hem (i snö yran) och hämta tandkräm, tandborste och pumpen till luftmadrassen som jag glömt.
Sen tränade vi.

Sen kom jag på idag, när jag kom hem att jag (så klart!) glömt min gympa påse där vi sov, så jag fick vackert gå dit med Taj och hämta den. Jag är helt enkelt helt omöjlig!!!


halv tio, nästan mitt i natten

Som om inte mamma och pappa plågat mig nog väckte de mig idag halv 10. Jag hade faktiskt ställt mig in på att vakna klockan 10 så jag slutade inte läsa förrän 1. Eller okej jag kunde inte slita mig förrän 1. 

Oj vad jag gnäller. Jag ska sluta nu. Förresten ska jag på handbollsläger ikväll. Det ska bli sjukt kul!!!
 

Hungerspelen; fatta eld!!!!

Nu sitter jag och typ gör inget.
Jag sitter och tittar på TV, försöker få ihop min stickning och gruvar inför imorgon eftersom mamma försöker inför någon ny konstig ny konstig vana att man måste gå upp klockan 10. Stackars mig!!!

Och föresten, jag har fått Hungerspelen; fatta eld!!!! Men jag vill inte läsa den för jag vill inte att den ska ta slut!! Men samtidigt kommer jag inte kunna begränsa mig eftersom den 1 slutade så spännande!!!


Mormor och morfar

Nu ska jag till mormor och morfar och fika och så. Och få Hungerspelen; fatta eld ♥
Eller närmare bestämt klockan 4. Men jag måste fixa mig i ordning lite grann...
Sen kanske min kusin kommer dit också, hoppas det!

skidtur igen

Nu har jag åkt skidor med Taj och familjen. Jag tog med kameran så jag kunde fota lite grann.
Här är bilderna:









Harry Potter och dödsrelikerna?

Idag läste jag ut Artemis Fowl och de försvunna demonerna (för andra gången) så nu måste jag hitte på nån ny. I och för sig kommer jag att få Hungerspelen; fatta eld imorgon (andra delen, jag har inte läst och är såååå förväntansfull! jag kan knappt bärga mig!!♥) men jag måste ju läsa något ikväll.
Så jag funderar på att läsa lite Harry Potter och dödsrelikerna, jag tipsade ju inte om den i mitt boktips men jag har inte läst den på så länge så jag vet inte ens vad jag tycker om den. DEssutom har jag bara 1:a och sista hemma, de andra lånade jag så jag kan inte läsa om hela serien. Åh nej nu blev det onödigt långt igen. Jaja.
Dobranoc! Polska denna gång med God natt!


Bok tips! Tråkigt? läs!

Nu kommer bok tipsen, eller top 3 listan. Jag vill bara säga det här är det bästa böcker som jag läst så ge de en chans, jag tycker de är bäst!!!

 
1. Mitt första boktips är Twilight serien. En serie som många har läst (mer en ett varv genom) Men till er som inte har läst den, allt jag kan säga att det här är den bästa serie jag någons läst. Och jag tror inte jag kommer hitta någon bättre i framtiden heller!

Snabbfakta:
Författare: Stephenie Meyer
Sidor: 443 (första)
Serie: Twilight
Typ: fantasy (jag är jätte dålig på det så stämmer det inte så protestera!

Handling:
Isabella Swan eller Bella som hon kallas har flyttat till sin pappa i det lilla regniga Forks. Bellas förväntningar är inte precis höga. Hon tror det kommer bli ungefär lika roligt som vädret är vackert. Det vill säga dötrist. Ända tills hon möter Edward.
Edward har en mycket stor hemilghet. Alla kommer utsättas för fara och Bella mest av alla...

Helt fantastisk! Ohotad 1:a på min topplista. Och stirra er inte blinda på handlings sammanfattningen, jag är inte så bra på att sammanfatta och det är svårt att vara rättvis om en så här otrolig bok!


2. Hungerspelen! Nästa fantastiska bok!
Snabbfakta:
Författare Suzanne Collins
Sidor: 320 (första boken)
Typ: spänning, science fiction (om jag får gissa)

Handling:
Bokens huvudperson är Katniss. Hon lever i ett framtida Nordamerika i distrikt 12. I distrikt 12 är det bara elände. Folket svälter. För att överleva måste Katniss tjuvjaga i skogen. Men hon har det ganska bra ändå. Ända tills Slåtterdagen och Hungerspelen börjar. Hungerspelen är anornat av huvudstaden och är till för att roa alla huvudstadsbor. Alla distrikten (alla 12) ska utse en flicka och en pojke som ska tävla i hungerspelen. I hungerspelen går det ut på att överleva. Alla deltagare släpps in på en arena där de helt enkelt ska ta kol på varandra. Bara en överlever.

Den är hemsk, butal men ändå helt strålande! En bok man måste läsa!


3. Min tredje bok är ganska okänd tror jag. Eller inte okänd, men jag tror ändå det är många som inte har riktigt "orkat" läsa den. Men den är ändå
finurlig, rolig och värd att läsa

Snabbfakta:
Författare: Eoin Colfer
Sidor: 250 (också första)
Serie: Artemis Fowl
Typ: Fantasy

Handling:
Artemis Fowl, det unga kriminella geniet (blott 12 år) har upptäckt Folket. Så han har bestämt sig för att kidnappa en vätte. Men han förstår nog inte vad han ger sig in på när han kidnappar en löjtnant ur PYSS (Polisära Yt Spanings Styrkan) för dessa vättar är inte som de ur sagoböckerna. Dessa vättar har egna viljor, och de har sina knep för att få sin vilja igenom...

Jag kan bara säga att jag älskar Artemis, Butler, Holly och Foaly och tja nästan alla i den här serien! De är så bra!!!


Slalom premiär!

Nu har jag varit och åkt slalom i Bräntis. Första gången för denna säsong i alla fall.
Tyvärr var det lite kallt så vi gav upp och åkte och åt vid 1 tiden sen åkte vi tillbax och åkte tills de stängde klockan 3.

Nu ska jag fixa boktipsen, adios så länge


Julig kulig Taj!

Det var länge sedan Taj var med på en bild och jag orkar inte lägga ifrån mig datorn (ja jag vet vad klockan är) så här kommer en bild från när vi blev helt förskräckta eftersom att Taj gick och tog en julklapp under granen. Sen började han öppna den! Mekn till fräckhet va?
Men det är bara att inse ,Taj kan nog läsa för det paketet var ett litet ben till honom. ;)

Nu måste jag sluta. Imorgon blir det nog en bok topplista tror jag.


Julklapparna!!!

Måste väl ha lite bilder på mina underbara julklappar också!


Make up och hår grejs för att jag ska kunna platta håret, från Petter och mamma och pappa (tror jag;)
 Färgerna (dåligt fotat)

Mina älskade böcker! Fick James Herriot för engelska läsning av mamma och pappa. Och Hungerspelen av mormor och morfar. Blev lite missförstånd där, önskade mig Hunger spelen; fatta eld (2:a delen) men de trodde jag önskade mig båda så jag skulle fått andra på min födelsedag men nu får jag den på annandagen då vi ska äta lunch hos de! :)

Borde kanske bli tydligare med mina bokönskemål. Om det var förra året jag fick Sista delen i artemis fowl i julklapp, men jag var ju tvungen att läsa den näst sista (som var den ända jag inte läst) innan så då köpte jag den. Sen fick jag en dubblett i födelsedags present...


Sen kanske kvällens favorit...


Ett par riktigt använda och utnötta kavat stövlar i storlek 29 ♥
Det var faktiskt inte ett skämt eller min avlägsna släkting som inte visste att jag växt sen jag var 2 utan min kära mamma som bestämt sig för att ge mig ett par snygg stövlar. Men jag får välja själv.
Det var as smart, men inte fattade jag förän hon förklarade.

Det var allt för idag. Ännu en julafton var avklarad. En riktigt lyckad sådan. Förutom det bilderna visade fick jag även present kort på bokia (tror jag ska köpa "syskonkärlek") två linnen och en munkjacka och framför allt slalom utrustning som jag var emed och provade i novermber.
Hoppas att ni hade en lika härlig julafton som jag.

Nu ska jag bara säga från bara mig till er alla en riktigt stor julkram och fortsatt underbar julafton. (hela tio minuter till;)


En liten tröja

Nu har jag tagit kort på mina små juklappisar! Ska bara kolla vilka jag ska använda...

Det bästa var nog ändå nästan jukortet jag fick av min 4:a åriga kusin där hon skrivit God jul önskar, på andra sidan hade hon skrivit Tröja med bak-och-framt j. Så det var väl kanske ingen jätte stor överraskning när jag fick ett jätte fint linne. Men det var ur sött!!!

Nu var de slut

Nu är alla julklappar öppnade.
Jag fick Massor!
Jag tänkte lägga upp någon bild sen kanske men nu ska jag bara njuta av alla underbara julklappar.

God Jul alla!!!


Kalle Anka!!!

Japp JULAFTON!!!
Hinner inte skriva så mycket, väntar på mormor och morfar så vi kan se Kalle Anka. Visserligen har man sett den så måga gånger så man kan alla repliker, men ingen jul utan Kalle Anka! Eller hur?
Nu körde mormor och morfars bil upp på infarten så nu måste jag sluta.

Bon Noël!

Pepparkaks hus

Idag hann jag också klä granen (äntligen) och gagniera (hur nu det stavas) pepparkaks huset!
Petters framsida och min gavel 
                         Mitt tak och Petters gavel
Tja det var vad jag gjorde idag. Just ja! Jag brände knäck också! FAst det var faktiskt mest mamma, jag var inte ens där när knäcken brändes vid. Vi använde fle kastrull kom vi fram till. Hon skulle överlåtit allt till mig, öh...

Obefintligt bloggande

Har inte direkt varit bloggig idag men jag har gjort så mycket. Imorse var jag ute med Taj och åkte skidor det var jätte skönt! Helt tyst och vitt, dessutom behöver man inte anstränga sig speciellt mycket eftersom att det är han som gör grov jobbet. Det gick faktiskt bra, jag trilla bara en gång ;)

Sovdags

Nu måste jag sova om jag ska äta frukost och inte lunch i morgon, inte för att jag är trött men... (jag komer ändå sitta och läsa till 1 säkert hehe men jaja det är tanken som räknas eller hur?

hyvää yötä (jag tror det ska vara finskarnas godnatt)

Blogghumör = frågesport!

Nu var jag på ett väldans blogg humör så då passar jag på att göra en frågesport om mig själv igen då. s här kommer den!

Är uppe för länge på kvällarna

X

X hmm, det beror på vem man frågar…

Har perfekt ordning på alla mina grejer

 

X haha in my dreams! Jag lyckas alltid tappa bort något!

Gjort något jag skäms för

X ja absolut, vem har inte gjort det?

 

Är perfekt att shoppa med

 

X när jag inte ska ha kläder hittar jag massor, när jag ska ha kläder ser jag ut så här:

:S :O

Önskar mig mycket i julklapp

X! Glass i stora lass!

 

Har bra humor

X det beror definitivt vem man frågar!

X så det så!

Är avundsjuk

X det är jag säkert på någon, frågan är vem?

 

Är bra på att laga mat

 

X fråga Cicci, brandvarnaren, mamma, pappa osv.

Tänker avslöja något stort

 

X öhh ingen kommentar?

Tycker det här är roligt

X varför skulle jag annars göra det?

 

Tycker det var dåliga frågor

X ja du kunde ju redan svaret :P

 



Stan med mamma

Idag var ajg på stan med mamma för att hitta något att ha på mig på julafton, jag har haft samma grej på mej i 2 år och dessutom är den smutsig så nu var det till å hitta nåt nytt.

Först strosade vi runt lite, sen gick mamma in på någon affär men där var det antingen "för sött" eller för tantigt eller helt enkelt bara konstigt!
Sen gick vi till Gina tricot, där hittade jag massor! Tillslut bestämde jag mig för en hyfsat enkel svart kläning. Medan mamma gick någon stans sprang jag in på Glitter för att köpa ett par ur snygga örhängen, det var silvriga snöflingor. Men de var slut. Då gjorde jag något ajg aldrig gjort förut. Jag gick frivilligt in på Monkey. Jag tycker det är så grälla färger och omklädningsrummen blir man åksjuk i. Men jag hittade ett guldigt magskärp. Så det är min jul look. Åhnej nu gjorde jag det igen och skrev alldeles för långt!
Måste bättra mig!!
Aja

Ja äntligen!!!

YES! Höst terminen är slut , men jullovet har bara börjat!!! Jag kommer sova huuuur länge som helst imorgon, det kommer bli huuuur skönt som helst!
Tja som i kanske märker innehåller inte detta inlägg speciellt mycket fakta så ni kan skippa resten, ni går inte miste om något intressant!
och om ni ändå tänker hoppa över resten är det lika bra att inte skriva det, för om ingen läser det, vad är det då för vits? :P

P.S tänk att det är dan före dan före doppare dan!!!! Okej nu ska jag sluta innan jag skriver det tusen ggr också:P


Åh nej! julpjäs imorron!

Åh nej! imorgon ska vi uppträda med vår jul pjäs: mormor gråter.
Jag spelar mamman och har ingen aning om vad jag ska ha på mig. Antingen blir jag en tantig mamma eller så får jag ta något någorlunda som jag hittar i min garderob. Jag har faktiskt några alternativ.

Men det betyder också att det är sista skoldagen för i år imorron!!!! Jag är as taggad på att sluta!

Jag säger bara en sak! Jag kommer göra bort mig totalt och säga fel. Men därimot vet jag inte om jag kommer vara ensam om att skämma ut mig, det får vi väl se...
Det finns inte mycket att göra åt, men och? man måste göra bort sig med jämna mellan rum eller hur?

Good Night! (det sär språket kan ni nog gissa vad det är och betyder)

 


Världens enklaste julgodis?

Idag har Julia och jag bakat lite julgodis.
Asså vår familj är ju typ seg med allt! Vi har inte satt upp julgranen än, vi har inte kokat knäck, vi har inte julstädat och inte fått någon fin stege på ljus staken. Men aja jäg älskar den väl ändå antar jag! :P

Vi gjorde typ världens enklaste julgodis, som ändå är gott:
Man smälter mörkchoklad i ett vatten bad (man kokar vatten i en kastrull sen sätter man en tallrik med choklad i ovanför) och låter det smälta. Medans mosar man sönder polkagrisar i en mortel (heter det så?) sen blandar man ihop det och stoppar ner det i ischoklad formar. Och vips, världens enklaste julgodis!

självklart har jag några finfina bilder på konstverken också:
 
                 


Riktigt bra julrim!

Det gick ju bra med julrimmen. det slutade med att jag i slutet på mammas julrim skrev:
Detta julrim tänker jag inte ha
det blir väl bra?

Haha ska ändra det sen
hyvää yötä! (godnatt, finska den här gången)

Julrim simsalabim!

Haha nu ska jag sitta och julrimma på alla paket jag köpt, eller i alla fall något av de. Jag säger bara tack rimlexikonet!
Annars är det helt omöjligt! Jag är inte speciellt bra på att julrimma men det är kul, så varför inte skämma ut sig lite för familjen. Det är ju bara jul en gång om året!

Vilket är erat bästa julrim?

Orkar inte bry mig om att lägga mig speciellt tidigt, vi får ju jullov på onsdag!♥


Första Skidåkningen

Ja idag var det premiär på skidorna, det gick ganska bra. Jag trillade faktiskt bara en gång!
Haha i början brukar jag trilla typ 5 gånger.

Igår var det lillajulafton, det var kul! Jag fick ett par ursnygga örhängen, kanske lägger upp en bild på de senare om jag orkar.

Nu ska jag nog baka julgodis. Vi har inte nes bakat knäck (för då skulle den ju redan vara slut!)


Lilla julafton

Strax ska jag på lilla julafton hos Tora
Ska bli sjukt kul hoppas jag. Jag insåg just att jag också kommer få en julklapp. Undra vad?
Jag kan avslöja vad jag köpte sen, men skulle jag skriva det nu kan ju någon råka få reda på det

Funderar på om jag hinner fixa en till liten godsak dit men jag tvivlar på det.
Nu ska jag gå och göra mig i ordning


Träningverk i handbolls armarna!

Igår hade några av mina klasskompisar gympa och då plågade de oss med styketräning.
Så nu har jag världens träningsverk i armarna. Och nu ska jag iväg till handbolls matchen, det kommer säkert gå jätte bra! öh...

Kokat "cupcakes" eller inte...

Har inte hunnit uppdatera någe eftersom jag först var med Frida och kokade "cupcakes (egentligen kokade vi inte cupcakes men det är vårt kodnamn eftersom jag inte kan skriva vad vi bakade för det ska bli en överraskning imorgon på lillajulafton).

Sen kom några barndomsvänner till mamma och hälsade på. Vi bytte julklappar (men fick inte öppna de) och sen satt vi och käka godis hela kvällen. edt var ändå kul, för mammas kompis har en liten dotter som är jätte söt!♥

Nu måste jag sluta pyssla med datorn och sova för imorgon är det handbolls match igen :)

Därimot måste jag upp 8 det är inte :) utan :(

Men det är bara 2 skoldagar kvar sen är det jullov!!!!!! och bara 6 dagar kvar innan julafton. Åh vad jag längtar!!!!!

boa noite! (portugisiska god natt)


Förresten ska vi se en julfilm imorgon men har inte bestämt vilken (eller okej vi kan inte komma överens om vilken)
Är det någon som kan vara räddaren i nöden och tipsa, snälla!


Rättvist!

Nu har vi äntligen fått igen för pannkakan vi aldrig fick. Jag berättade ju om att vi missade pannkakan pga att min riktiga skola inte fått potatisen och bjöd på pannkaka dagen då jag åt på den andra skolan där jag har franska. Vi fick äta potatisgratäng x2 och pannkaka x0.
Nu fick vi äta jullunch två gånger eftersom vår skola åt den igår och franska skolan åt den idag. Det var jätte gott!

De som åt på min skola och som egentligen går på "franska skolan" var nog inte så glada när de inte fick någon jullunch överhuvudtaget. Men jag tror de fixa så de fick det också.

Jag förstår om ni inte fattar, jag satt i en halvtimme och försökte berätta för mamma men jag undrar om hon fattar nu...

Idag blir der på tyska: Gute Nacht (gdnatt alltså)


Buss-brr

As kallt ute! Här är det -18 grader!
Och just idag skulle vi cykla till franskan. Men idag fuskade jag faktiskt och tog bussen.
Mamma tyckte jag skulle cykla men jag kompromissade och sa att om någon annan cyklade tjej cyklade skulle jag också cykla. Men ingen annan hade en tanke på att cykla så då åkte jag också buss. Var skönt förutom att det var sjukt kallt att vänta på bussen.



Pjäs, kul? njae, om man kan replikerna så!

På skolan har vi övat inför pjäsen vi ska spela upp, kommer dö av skratt och skämmighet när vi spelar upp den. Vi använder fortfarande papper ibland och det är bara 4 skoldagar kvar innan det stora "uppträdandet"!
Dessutom måste vi fixa rekvisita, är det någon som skulle kunna låna ut en julskinka?
Nej det ska nog gå bra, kan man ju försöka inbilla sig.
Aja man kan i alla fall alltid hoppas.

Nu ska jag träna på att inte skratta (det kommer nog bli lätt eftersom jag ska läsa NO läxan :P)

buona notte (italienska, i alla fall om man ska tro hemsidan jag kollade på. Frö godnatt alltså)




Inget speciellt

Idag har inget speciellt hänt. Jag har varit på handbolls träning, asså jag stör mig verkligen på att jag inte kan ta emot bollen ordentligt!! Den bara glider ur händerna på mig! Men det är mest på passövningar det inte går, när vi spelar tappar jag i alla fall inte alla bollar.
Jag måste träna på det!


Åh nej nu var klockan mycket igen!

Nej! Jag som hade tänkt lägga mig tidigt idag så jag kunde gå upp ur sängen imorgon och inte måste dras.
Aja sånt är livet (jag använder det uttrycket väldigt mycket har jag märkt!) Jag får väl sova 9 imorgon istället (det kommer aldrig ske)

buenas noches (vad bra jag är det är spanska!)

Vinter bild

Jag visade ju en sommar bild jag tagit förut så nu måste jag ju väga upp det med nån vinterbild:

 




















Ingen perfekt bild men det är ju ingen av mina bilder så...ni får helt enkelt vänja er!
Ville ha med en bild på Taj också men då bara himmlar han med ögonen så vi tar det någon annan gång

(P.S om ni ville gå in på Fridas blogg och rösta på mig bland finalisterna, då blir jag så här glad :D)


Veckansblogg finalist IGEN!

Ja! JAg blev en finalist IGEN! Jippi! Men denna gång hos Friday!

                                                          
'
Så gå in och rösta på mig nu vore ni super gulliga!


Bakning

Nu bakar jag och Frida, vad det blir blir en överraskning!
Om det blir något, alltså om jag inte råkar bränna vid det eller tappa ner den till Taj... vi får se

Sovtaim

Nu är det dags för mig att sluta blogga och börja jobba (skit också, det rimma nästan ;) nej men nu ska jag stänga datorn annars blir jag inge rolig att vara med imoorgon. Då ska för övrigt Frida och jag baka.
Hon var tvungen att åka innan vi hann börja för att fixa en julklapp.

Imorgon avslutar My sin tävling, sista chansen ;) nä jag skoja bara jag ska inte tjata mer om den, om jag inte skriver hur det gick sen kanske men det får vi se då.

Natti Natti!

Oj vad jag bloggar!

Japp nu var jag på ett väldans blogg humör så jag passar på att slänga upp en bild för alla er som längtar till sommaren! (men vem gör det nu när det snart är jul?



Bilden är tagen från vår segelbåt.

Snö

Nu är det nästan snö ute så då tyckte jag att jag kunde ha lite snö på bloggen också, vad tyckte ni blev det bra? (ända problemet blir när jag ska ta bort den ;P)


Bättre?

Nu undrar jag vad ni tycker att jag skulle kunna göra för att göra den här sidan bättre...
Jag har fått feedback att jag skriver lite långt, och jag vet! jag ska bättra mig, men är det något mer?

Skulle bli jätte glad om någon sa bara något litet!


Ops glömmde!

Förresten får ni gärna slänga en 2 i inlägget här

Ni får förlåta om jag tjatar men det är första gången jag är med i en veckanstävling. Hehe jag är lite över peppad kan man lungt säga!

Nu måste jag sova om jag ska orka hasa mig upp ur sängen i morgon


Lucia

Ja idag var det Lucia, inte för att jag firade eller ens fikade men det är ändå en rätt mysig tradition tycker jag!

Mitt lilla luciatåg som står på skrivbordet.
Handbolls träningen var as kul men för mig gick det as dåligt! Alla passen landade på fötterna och jag tog inte ens hälften av alla de passen som var till mig! Dessutom åt jag Tacos innan så jag var så mätt att jag mådde illa!

Aja sånt e livet, Ha en bra Lucia da

Hel dag på stan

Varit hela dagen på stan med mamma och köpt julklappar.
Jag hittade bl.a ett linne och en munkjacka till mig själv som jag får av mormor, skulle kunna visa er men mamma slog in den så jag får den på julafton.

Nu ska jag åka på handbollen bye!
/Lisa

Ja! nu har jag fått till både slut och önskelista!

Nu har jag jobbat (nästan) hela kvällen med att tota ihop min önskelista jag skulle fixa sa jag.
Problemet har bara varit att min dator inte gillar proffs programmet jag använder (tja tro nu inte att det är ett proffs program för det är det nog inte men lite proffsigt är det ändå, det är i alla fall roligt att använda det!) och då har den sagt att jag använt ett felaktigt bilformat. Men nu har jag fått det att funka!


Bara några få av alla miljoner saker jag önskar mig!

Aja det var allt för denna gång. Ska sova så jag orkar med en riktig shoppingtur med mamma imorron!
Jag fick till ett hyfsat slut också när jag ändå höll på!
 

Handboll

Japp idag var det handboll.
Jag fick dubbla och spela alla våra matcher (med båda lagen) det blev sammanlagt 3 matcher (2x20) Och jag skulle kontra järnet upp varje anfall. Snacka om att jag är trött nu!
Men mitt lag vann alla matcher även om det blev lite svajigt sista minuterna... Men vi vann ändå med typ 5 mål :) Och jag gjorde 4 mål sammanlagt tror jag! :D

Jag tror det var något mer jag tänkt skriva men jag kommer inte ihåg det nu, jag får väl skriva det sen i så fall.

Nu är jag as trött så jag ska duscha sen ska jag kanske baka något gott julgodis eller mixtra lite med någon bild, vi får se

Är det någon som kan tipsa om ett gott julgodis?

Bye bye
/Lisa


Buhu får ingen låååång sovmorron

Imorron är det handbolls matcher i Normaling! :)
Det ända som inte är bra med det är att jag måste gå upp 7:30. Men jag överlever nog. Ska faktiskt bli as skoj, vi har ju typ inga matcher! (kan vara för att vi är 3 lag i serien och 2 av de är vårt eget lag!)
Men jag är för hyper för att gå och lägga mig. Aja jag får väl sova i bilen till Nordmaling i värsta fall...

Förresten glömde jag säga att jag har anmält mig till en till veckans blogg tävling, fast hos Frida den här gången så om det är fler som vill vara med där får ni klicka på bilden:


Ha det gött och rösta gärna på mig i Mys tävling
/Lisa

Finalist i veckans blogg tävling!

My har en veckansblogg tävling och jag är en av finalisterna.
Ni får gärna rösta på mig genom att klicka här och skriva en 2 i kommentarerna.

Då blir jag jätte glad :)

Jag sitter och mixtrar med julkortet, går inte så bra men det är rätt kul. Kanske fixar någon bild hit sen också vem vet?

Förresten kan jag slänga upp en bild jag tog när mormor och morfar tog med petter och mig till Norge:


Vad tycks? Själv är jag ganska nöjd! (ovanligt för att vara mig)
/Lisa


Flum flum och lite mer flum!

Haha nu har jag ooch Tora flummat bort hela dagen. Nu ska jag tota ihop en rebus vi ska använda till julkort (inte min ide) får se om jag visar er sen.
/Lisa

hade tänkt vara duktig men det sket sig ju!

Jag skulle vara duktig och gå ut med Taj eftersom jag hade lite sovmorgon (typ 20 min). Annars går mamma nästan alltid ut med Taj på mornarna. Ja sen skulle jag bara snyta mig innan jag gick ut och tror ni inte att det började blöda floder av näsblod då?
Så nu ligger jag och försöker få det och sluta rinna istället för att gå ut med vovsingen.
Och dessutom är det ju Lucia idag (på skolan, jag är inte med i Lucia tåget i alla fall då hade jag blivit helt galen!) och på Lucia vill man kanske inte gå runt med en tuss i näsan.
Nej nu ska jag sluta beklaga mig och ligga helt stilla i kanske 20 min så jag kan ta ut den sen.
/Lisa

gammal, gammlare, gammlast?

Inte gjort något speciellt idag. Tja vi fick tillbaka våra svenska prov det gick bra vilket ju i alla fall var skönt. men jag fick rätt på gammal, gammlare, gammlast (fast hon anmärkte på att man skulle skriva med 1 m på gamlare och gamlast! ) hon sa att man på senare tid har börjat använda det mer även fast man säger äldre äldst, vet inte riktigt vad jag ska tro men men... jag fick rätt ;)

Föresten har jag bestämt att jag ska shoppa med mamma på söndag. Hon har till och med gått med på det!
Ska köpa lite kläder jag behöver och inte orkar önska mig i julklapp sen måste jag fixa något till lilla julafton som jag inte gjort än.

Ha det så bra

/Lisa


Borde lägga upp en bild kanske...

...men jag är helt enkelt för lat och har inte haft tid. Tyvärr. Jag har faktiskt inte hållit i min kamera på typ väldigt länge (åtminstonde inte på någon vecka).
Nej lata människor är inge bra. Men på jullovet blir det andra bullar (och knäck :P) då ska jag minsan fota så kameran ryker!
Kram
/Lisa

Promenad

Nu ska jag gå ut med pappa och Taj jag får se om jag skriver lite mer senare kanske


Trumpetkonsert

Nu har jag varit på trumpet kosert och sett Petter spela. Det var väl rätt okej.
Den började ca. 6 d.v.s en helvtimme efter handbollen men jag fick inte stress som en tok för att hinna med båda eftersom att jag var sjuk igår med feber så då kanske det inte var läge att springa järnet på en träning dagen efter.
Vid lunch tid igår orkade jag knappt göra blåbärssoppa vilket måste vara det enklaste maträtt som finns, man värmer vatten och rör om.

Men idag kände jag mig ju i alla fall tillräckligt pigg för att skriva ett sånt här onödigt långt inlägg så idag blev det skola. Jag var faktiskt inte mycket segare än vanligt.

Aja nu ska jag ta det lugnt så jag orkar med en dag i morgon också.

Hugs from me!
/Lisa

Feber

Japp nu ligger jag hemma i 38.5 graders feber. Känner mig trött och har ont i armen men annars är det väl bra antar jag. Jag kunde verkligen inte sova i natt! jag kunde ju inte ligga på vänster axel för det gjorde svinont (haha ironiskt nog) och sov bara korta stunder.
Aja nu ska jag ha det riktigt skönt och bvara ta det lugnt hela dagen.

Bye bye
/Lisa

Engelska redovisning på onsdag :S

Nu sitter jag och tränar lite på engelska redovisningen på onsdag. Sen ska jag gå och lägga mig. Jag är as trött! Så godnatt och sweet dreams!

Ont i armen

Nu ska jag äta.
Är ganska trött eller så in billar jag mig bara för att jag tror jag ska få baconfeber, eller så är jag bara anmält trött.
Aja nu ska jag äta middag.
/Lisa

Baconfeber vaccinet

Japp nu väntar jag bara på att jag ska känna av vaccinet och gå till sängs.
Nej jag skoja bara just nu har jag bara lite ont i armen men känner mig inte sjuk på något sätt. Än.
Vi får väl se hur det blir med den saken. Men jag hoppas jag inte behöver ligga sjuk, jag har handbollsmatcher i helgen.

Nu ska jag ta det lugnt och mixtra med bilder lite grann tror jag.

/Lisa

Sushi

Har slappat hela dagen och varit en soffpotatis medan jag tittat på skidskytte. Sen gjorde jag och pappa sushi till lunch. Ja om ni inte visste det så har min familj lite annorlunda och kanske till och med konstig smak men smaken är som baken!

 
                              Pappas och mina fina sushisar!
Har fortfarande inte gjort läxorna. Fy på mig! Jag får ta itu med de efter träningen.
Men nu måste jag sticka till handbollen så jag i alla fall rört på mig en ordentlig gång idag
Vi hörs!
/Lisa

Skit väder

Japp en tråkdag igen med skit-väder. Måste ta itu med läxorna idag. Hela familjen hade tänkt att vi skulle fara och åka skidor på konstsnöspåret med man hade inte fixat den än så det är bara en stor slaskhög i början.
Ja nu ska jag fixa skoljobbet, kanske hörs sen.
/Lisa


Lat

Hade tänkt göra ett kollage med bilder på julklappar jag vill ha men sen blev jag lat och tittade på TV istället.
Mamma köpte ett program för nåt år sedan och jag har först nu börjat lära mig det. Programmet är jätte bra tror jag bara man förstår det.

Åh, nu är alla julklappar köpta förutom till lilla julafton hos Tora men det kunde jag ju inte köpa när de andra var med så det blir nog en sväng till stan nästa helg också.
Ska börja julrimma snart. Jag tycker att det är jätte kul även fast jag är ganska dålig på det.

ja godnatt på er alla
/Lisa

Japp julklappar avklarat

Har varit på stan hela dagen och kollat juklappar. Det gick faktiskt riktigt bra!
Förutom att jag innan jag träffa de andra som jag skulle gå med, gick och lämnade tillbaka en sak som Petter fått dubbletter av i födelsedags present så han var tvungen att lämna tillbaka en. Den kostade 119 kronor.
Sen glömde jag bort den och gick och köpte massa julklappar till hela familjen.  Och helt plötsligt upptäckte jag att jag hade en hundralapp mer än jag trodde. Jag fick inte ihop det men antog att det borde stämma. Sen när jag tog bussen hem kom jag på var den kom ifrån. Petters present!
Aja jag får betala tillbaka honom sen.

Haha nu sitter jag och microvågsugnar skumtomtar. Skarpt rekomenderat. Mycket godare än vanliga. Akta bara så ni inte spränger de och får skrubba hela micron. 15 sekunder brukar räcka :)

/Lisa

Bonne nuit

Ska läsa nu om jag ska orka dra mig upp ur sängen så jag kan gå på stan med Tora och Frida i morron. Ni kanske undrar vad vi ska gör men det tänker jag inte avslöja! Vi ska nämligen på hemligt uppdrag.
Jag kan bara säga att vi inte tänker råna en bank och att det har med julen att göra.

Nä ja skoja bara. Imorron ska vi och handla julklappar allihopa. Förutom till familjen ska vi även köpa till vår lilla julafton vi ska ha hos Tora. Vi köper en grej var (där kan ni glömma att jag avslöjar vad det är innan den varit annars blir det inget spännande!) sen lottar vi ut det och så får alla en liten julklapp som max får kosta 50.
Jag vet faktiskt inte ens vad jag ska köpa men aja det löser sig nog

Vi tar en fransk avslutning idag tycker jag så godnatt eller

Bonne nuit!
/Lisa


Bakat

Haha nu har jag bakat igen.
Cicci va hos mig idag och vi var sugna på att baka. Vi visste bara inte vad. Jag ville baka nåt juligt så tillslut bestämde vi oss för kola. Så det har jag gjort hela dan.

Choklad bitar i mitten
/Lisa

Aja, jag vet att det heter äldre!

Haha hade svenska prov idag. Har inte fått tillbaka det än men jag kan ju gissa hur det kommer att gå eftersom jag böjde adjektivet gammal till gammal, gammlare, gammlast. Nog vet jag att det ska vara gammal, äldre, äldst.
Tja det är lätt att vara klok i efterhand!
Men ikväll var minsann hjärnan med, inte för att jag har mer användning för den nu (snarare tvärtom)
  
Före                                            efter
/Lisa


Ny design igen!

Nu har Frida hjälpt mig att fixa en ny bakgrund och sätta in headern som My gjorde men inte kunde stoppa in.
Jag tycker det blev jätte fint!!
Nu ska jag ut med dum-Taj, han stack när jag skulle hämta honom från hundgården. Så jag är rätt sur på honom, men han måste så klart ut ändå.
Adios
/Lisa

PH-papper :)

Satt och försökte förstå No-läxan men det gick inge bra, då kom jag på att vi faktiskt hade PH-papper hemma (som läxan handlade om) och sen dess har jag suttit och lekt med de och doppat de i syra och basiska ämnen. Färgerna blev så häftiga att jag var tvungen att visa, så här är resultaten:


Är det bara jag som tycker den 2 från höger ser ut som ett näbbdjur?
natti natti
/Lisa

Borde plugga!

Jag borde plugga men jag fattar ingenting så jag skriver ett litet inlägg så har jag en ursäkt.

Okej men det är ändå dags för en julfråga:

Vad är det bästa med julen enligt er?

Jag tycker mest om knäcken tror jag. Sen kan man ju inte komma ifrån julklapparna och stämmningen. Det är så mysigt!
/Lisa

Seeeg dag

Så var min dag:

  • klockan ringde 5:45. Jag trodde den ringde mitt i natten innan jag kom på att jag skulle ut med Taj
  • Halkade runt i mörkret m. Taj i en timme
  • Åt frukost och åkte till skolan
  • Sov mig igenom skoldagen, nej jag skoja bara jag var faktiskt förvånans värt "pigg"
  • skynda mig inte tillräckligt och hade bara en halvtimme på mig att åka hem, byta om, äta mellis och åka tillbaka till sporthallen vid skolan. Det är midre tid än det låter.
  • Nu tar jag och försöker låta bli att slösa bort kvällen på att stirra rakt fram

Sen slutar det säkert med att jag gör nåt kul som att surfa runt på olika bloggar i stället för att plugga inför sv. provet och no läxförhöret, suck.

Aja sånt är livet
/Lisa


Skolan kallar

Ska snart cykla iväg på glashala isbanan till skolan. Var ute med Taj och är glad att jag tog dubbade skor.
Det är så kallt, jag tycker att om det ska vara kallt får det i a f vara snö på marken, eller hur?
Taj tycker också att det ska vara snö på marken, då slänger han sig i snön och rullar sig i den. Min lilla knas hund!
Kalla kramar
/Lisa

Pepparkakor

Har varit hos Frida efter skolan, sen kom jag hem och då ville Petter baka pepparkakor.
Och jag ställde självklart upp.
Så nu har jag bakat pepparkakor hela kvällen och har deg upp till öronen.

Borde egentligen gjort engelskan, läst NO:n och plugga till svenska provet, men vem kan motstå papparkaks smet?

Dessutom måste jag upp 5.45 eftersom jag ska hinna ut med Taj innan skolan. Ja jag får helt enkelt leka zombie på skolan imorron.

   

  
Juliga papparkaks bilder

RSS 2.0